Loader

Gündem

WebApp. Web Tasarım, Web Programlama - Responsive tasarım önemli mi? hakkında sizi bilgilendiriyor.

Bu yazımızda responsive tasarım neden önemlidir, mobil siteler mi responsive siteler mi daha iyidir konularına değindik.

Responsive tasarım neden önemlidir?

Responsive Web Tasarımı, bir web sitesini otomatik şekilde yeniden ölçeklendirmek, boyutlandırmak, daraltmak, gizlemek için ve tüm cihazlarda (masaüstleri, tabletler ve telefonlar) iyi görünmesi için kullanılır. Mevcut ve potansiyel kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlar.

Bir diğer önemli konu da Google. Google bir web sitesinin kullanıcı deneyimini ölçmektedir ve bu değerlere istinaden web sitesini, aramalarda üst sıralarda gösterip göstermeyeceğini belirler. 

Web siteleriniz responsive olursa, olmayan sitelere kıyasla daha hızlı sıralamalarda yükselişe geçebilirsiniz. Bir Web sitesi responsive olarak tasarlanmazsa genellikle Google sıralamalarında üst sıralara gelmesi oldukça zordur.

Responsive tasarımlı Web siteleri, Mobil siteden daha iyi sonuçlar verir.

Web sitenizin giriş yapılan cihaza uygun açılmasının ne kadar önemli olduğunu, kaç kullanıcının bu sebeple sitenizi terk edebileceğini tahmin edemezsiniz.

Responsive Web Tasarım alt yapısına sahip olan bir web sayfası Android, IOS, Windows Mobile işletim sistemlerine sahip herhangi bir cihaz tarafından açıldığında, telefonun ekran çözünürlüğüne göre uyarlanarak görüntülenir. 

Web dünyasında ister kişisel ister e-ticaret sitesi olsun, herkes sitesine daha çok kullanıcı çekmek ister.

Kolay Kullanım, Kolay Bakım, Düşük Maliyet ve Arama Motoru Optimizasyonu sonuçları sebebiyle Responsive tasarım, web sitenizin severek yürüyeceği bir yoldur.